Natalia Maltizova

Natalia MaltizovaKuoronjohtaja Natalia Maltizova on syntynyt Pärnussa, Virossa, jonka musiikkioppilaitoksessa hän aloitti musiikinopintonsa. Hän täydensi opintojaan myöhemmin, vuosina 1973-1977, Pietarin konservatoriossa, josta hän valmistui kuoronjohtajaksi erinomaisin arvosanoin. Maltizova on johtanut Pietarin musiikkiopiston kuoroja ja konsertoinut niiden kanssa mm. Venäjällä, Virossa ja Suomessa.

Natalia Maltizova muutti vuonna 1992 Suomeen, Muonioon. Täällä hän toimi kolme vuotta musiikinopettajana. Forssaan, Lounais-Hämeen musiikkiopiston ja Forssan aikuisopiston yhteiseksi kuoronjohtajaksi Maltizova valittiin vuonna 1995. Tämän musiikkiopiston ja aikuisopiston, nykyiseltä nimeltään Wahren-opiston yhteisessä virassa Natalia Maltizova toimii edelleenkin johtaen Forssan Kamarikuoron lisäksi Nuorisokuoro Kuhankeittäjiä, Forssan Naiskuoroa ja Viihdekuoro Kehriä. Näiden kuorojen kanssa Maltizova on konsertoinut Suomen lisäksi mm. Japanissa, Itävallassa, Tunisiassa, Virossa ja Venäjällä.

Maltizovan valmentamana Forssan Kamarikuoro on esittänyt useita suuria kuoroteoksia. Hänen laajan musiikillisen yhteistyöverkoston ja ammattitaidon ansiosta tällaiset monen tahon yhteisesti toteutetut, musiikilliseti korkeatasoiset konsertit ovat olleet mahdollisia.

Natalia Maltizova onkin palkittu ansioistaan erilaisin huomionosoituksin. Näistä mainittakoon Forssan Vapaan sivistystyön taidepalkinto sekä Hämeen Taidetoimikunnan Pro Arte Tawastica -tunnustus taiteen ja kulttuurin hyväksi tehdystä työstä.